December 17, 2016

I gave my first interview in Romanian

Here is my first interview, as an author, in Romanian,  given to a Romanian blogger Mela  Ruja Diaconu from
http://recenziicartibune.ro


Interviu # 106 Carmen Ștefănescu


carmen
1. Ce este important de știut despre dvs?
Îmi este greu să vorbesc despre mine. Ce pot să vă spun? Sunt o persoană obișnuită, ca oricare dintre cititorii acestui blog. Sunt profesor de limbi germanice, „rentier” în prezent. Adică la pensie, ceea ce îmi permite să mă concentrez asupra altor lucruri. Și, de cîțiva ani, autor. Cititul este prima și cea mai mare pasiune din viața mea, secondată acum de scris.
2. Vă amintiți cum ați intrat în lumea lecturii?
Încă de mic copil am fost o cititoare avidă, familia mea având o mare contribuție la asta. Am crescut înconjurată de cărți. M-am născut într-o perioadă când cititul era cea mai la indemână și plăcută petrecere a timpului liber. În facultate am studiat de asemenea şi literatură universală și comparată. Acest lucru a sporit și alimentat dragostea mea pentru literatura de pretutindeni.
muse-vol-1
3. Cum ați simțit nevoia de a scrie?
Pentru a nu plictisi cititorii blogului am să mă refer direct la ceea ce am scris după evenimentele din 1989.
In anii ’90, apariția și la noi a internetului mi-a facilitat legătura cu lumea de afară. Am participat la un concurs de poezie online, am fost acceptată, și așa a reînceput atracția mea pentru scris. În limba engleză de data asta. Câteva din poemele mele au fost selectate în 2 volume de antologie de poezie contemporană în limba engleză. Ele au apărut în format de carte obișnuită/paperback, în anii 2002 si 2004. Am primit și un premiu, cupa de argint pentru poezie in 2002. Încetul cu încetul, această mică reușită m-a insuflețit să scriu mai mult. Mi-am lărgit sfera creației către proză.


Read the whole interview here:

http://recenziicartibune.ro/2016/12/17/interviu-106-carmen-stefanescu/

2 comments:

  1. I'm so thrilled for you, Carmen. There is something extra special about being honored in our native space. Blessings to you in the coming year.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye4s, you are right. I had an interview a couple years ago on a blog of Romanian bloggers but it was in English.

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.